LaliCup skodelica

LaliCup menstrualna skodelica

Lalicup je menstrualna skodelica – prva, zasnovana in izdelana v Sloveniji, z mislijo na slovenska dekleta in ženske – ker želimo, da zaživite lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo.

www.lalicup.si


LaliCup  menstrualna skodelica je novost na področju menstrualne zaščite, je preprosta za uporabo ter varna in higienična alternativa vložkom in tamponom, ki so namenjeni enkratni uporabi. Z uporabo menstrualne skodelice boste varovale okolje, prihranile denar in zaživele brezskrbno tudi v dnevih mesečnega perila.

 • Izdelana je iz 100-odstotnega medicinsko preverjenega silikona.
 • Ne draži sluznice in ne vsebuje lateksa.
 • Ugodna in prijazna do okolja: ob pravilni negi jo lahko uporabljate 5–10 let.
 • Ne posega v naravno raven nožnične vlažnosti in ne izsušuje nožnične sluznice.
 • nežna in fleksibilna
 • Lahko jo uporabljate ob vseh telesnih aktivnostih tudi v vodi.
 • Investicija v menstrualno skodelico se vam povrne že v 3 mesecih


Silikon je pridobljen iz kremena, ki je poznan kot eden najbogatejših mineralov na zemlji. Zato ne draži sluznice in je uporaben tudi za občutljivo kožo, nagnjeno h glivičnim obolenjem, ekcemom ali alergijam.

Skodelico vstavite v nožnico, kjer ostaja umeščena s pomočjo vakuuma in nožničnih mišic. Za razliko od tampona, ki ga potisnemo bolj v notranjost nožnice. Skodelica tako zbira menstrualno tekočino in jo povprečno praznimo 2 do 4-krat na dan. Po praznjenju skodelico temeljito izperemo z milom in vodo. Pri tem si lahko pomagamo tudi z intimnimi krpicami, laliWipe s katerimi obrišemo skodelico po praznenju ali pa si v ta namen pomagamo tudi s plastenko navadne vode, s katero splaknemo skodelico kar nad straniščno školjko.

 

Menstrualna skodelica je presentljivo čista za uporabo. Ko jo vstavljate, pridete v stik s krvjo, približno enako kot če si vstavljate tampon. Ko jo odstranite, je njena zunanjost čista, držite pa jo v pokončnem položaju (zelo redko se napolni do vrha). Svojo mestrualno tekočino boste videli in tako tudi lažje sledili spremembam v menstruaciji.

Menstrualne skodelice LaliCup pred odhodom na stranišče ni potrebno odstraniti, toda po opravljanju večje potrebe je priporočljivo preveriti, ali se skodelica še nahaja v pravilnem položaju. Ne pozabite si oprati rok! Nekatere ženske potrebo lažje opravljajo brez menstrualne skodelice.

Če se je menstrualna skodelica povzpela višje v nožnico, sprostite mišice ali pritisnite vaše notranje mišice in poskušajte s prsti prijeti njeno dno ali pecelj. Tudi čepenje jo potisne navzdol. Skodelica se v nožnici ne more izgubiti, navzdol bo zdrsnila zaradi sile gravitacije. Če dobite občutek, da je zdrsnila navzdol med uporabo, preverite, če je bila pravilno vstavljena in če je popolnoma odprta. Vaginalne mišice bodo skodelico lažje držale v pravilnem položaju, če jih boste okrepili z vajami.
Ko odstranjujete skodelico, si najprej operite roke. Sprostite mišice. Če dna skodelice ne dosežete, rahlo potegnite za pecelj; pomaga lahko tudi rahel pritisk z vašimi notranjimi mišicami. Ustvarjeni vakuum predrite s stiskom dna skodelice, na enak način kot pri vstavljanju jo zložite v najtanjšo obliko in odstranite. Pazite, da se vsebina ne razlije. Ne poskušajte odstraniti  še odprte skodelice, tako da jo držite le za pecelj!

Izberite si čas in prostor, da vas ne bo nihče motil. Skodelico bo lažje odstraniti, če boste ostali sproščeni!

Primerjava z vložki:

 • Okoli nožnice ne povzroča toplih in vlažnih pogojev, ugodnih za razvoj bakterij,
 • Skodelico lahko nosimo tudi med rekreacijo, na primer med plavanjem, kolesarjenjem ali jahanjem.
 • Ne povzroča cistitisa s prenašanjem bakterije Esherichia coli.(pri uporabi navadnih vložkov se to večkrat zgodi, zato je dr. Dickinson  l.1945 v svojem poročilu, že predlagal, da se v ta namen menstrualno skodelico pomoči v blago kloridno raztopino kot zdravilo proti bakterijam.)

Primerjava z tamponi:

 • Skodelica ne suši/draži vaginalne sluznice in ne pušča vlakninastih sledov tampona,
 • ne izsuši oz. ne ovira nožnične naravne sposobnosti vlaženja, ker ne posega v naravni proces čiščenja odmrlih celic in bakterij nožnice z menstrualno krvjo
 • ne posega v naravno kislost nožnice, kot tamponi, ki so ponavadi beljeni
 • Je hipoalergična in ne vsebuje lateksa.
 • Lahko jo vstavimo kadarkoli v mesecu, tako se lahko lažje prakticira uporaba in vstavljanje skodelice.
 • Po uriniranju ne pušča mokre vrvice za seboj

www.lalicup.si 

 

 

Model S

Namenjen je ženskam s šibkim menstrualnim tokom in močnimi vaginalnimi mišicami, ženskam z zelo občutljivim mehurjem in devicam (ne glede na to, ali imajo močnejši menstrualni tok). Narejen je iz mehkejšega, zelo upogljivega silikona.

Volumen: 27,4 ml

Širina obroča: 40,3 mm

Globina skodelice:  46 mm

Dolžina peclja: 25,5 mm

 

 

Model M

Namenjen je ženskam s srednjim do močnejšim menstrualnim tokom.

Volumen: 36,5 ml

Širina obroča: 42,2 mm

Globina skodelice:  51 mm

Dolžina peclja: 22 mm

 

 

Model L

Namenjen je starejšim ženskam s šibkejšimi vaginalnimi mišicami, ženskam z močnim menstrualnim tokom in ženskam, ki so že vaginalno rodile.

Volumen: 41,3 ml

Širina obroča: 46,6 mm

Globina skodelice: 54 mm

Dolžina peclja: 19 mm

več na:  www.lalicup.si

Cena: 29,99 EUR dostava brezplačna. :)

 

Ali ste vedeli, je prvo menstrualno skodelico izumila ameriška igralka, Leona Chalmers l.1930 in to iz gume? Ga. Chalmers je bila napredna in v tem času ženske niso bile pripravljene sprejeti nove zamisli, saj takrat ni bilo spodobno, da se ženske dotikajo predela nožnice. Proizvajalci tamponov so se temu izognili z dobavo distančnikov. Tamponi so marketinško bolj uspeli, saj so jih ženske potrebovale vsak mesec.

Ženske si danes želimo več in to tudi dosegamo. Želimo si najboljšo, udobno in zdravo izbiro. Sodobni čas prinaša tudi sodobnost v tistih dneh. Čedalje več deklet in žena se odloča za nove alternative.

Skodelica LaliCup je nova in izboljšana verzija menstrualnih skodelic, ki je dokazala udobnost in najboljšo priljubljenost med uporabnicami. Ima prilagojeno dolžino, peceljček, ki je prilagodljiv in mehak, po potrebi se ga tudi odreže, večje luknjice za lažjo sprostitev podtlaka. Skodelica je čistega videza in gladka, zaradi lažjega čiščenja. LaliCup skodelica je pakirana v komletu z vrečko za shranjevanje z zadrgo.  

Skodelica je dobavljiva tudi v modri, zeleni ali rdeči barvi.