LaliCup menstrualna skodelica

LaliCup skodelica

LaliCup 1. Slovenska menstrualna skodelica 

Menstrualna skodelica Lalicup je zdravju prijazna, udobna, zanesljiva, ekološka in cenejša alternativa klasičnim higienskim pripomočkom, ki jih ženske in dekleta uporabljamo že stoletja, in kot takšna tudi simbol sodobnih žensk in deklet, ki želijo živeti brezskrbna, zdrava, aktivna in odgovorna življenja.

Cena: 29,99 EUR - brezplačna dostava :)

 

Zakaj naj uporabljam LaliCup?

 

Ali ste vedeli?

• Povprečna ženska v svojem življenju porabi približno 17.000 higienskih vložkov, kar pomeni veliko količino odpadkov, torej minimalno 4000 evrov stroškov.

• 75 % zamašenih odtokov je povzročenih zaradi odplakovanja sredstev za intimno nego.

• Prek straniščnih školjk se samo v Angliji vsak dan odplakne 2,5 milijona tamponov, 1,4 milijona debelejših in 700.000 tanjših higienskih vložkov.

• Zato dandanes vedno več zdravnikov in drugih strokovnjakov priporoča uporabo menstrualnih skodelic.

LaliCup je alternativni način, ki pripomore k zmanjšanju onesnaževanja okolja – vsak mesec.

 

Uporaba menstrualne skodelice LaliCup

Pred prvo uporabo preverimo, ali so luknjice na vrhu skodelice povsem odprte. Umijemo si roke in skodelico umijemo z vodo in blagim milom, nato jo prevremo v veliki količini vode 10 minut. Prepričajmo se, da je v loncu dovolj vode, da se skodelica ne poškoduje na dnu.

 

Operemo

Najprej si umijemo roke z blagim, neodišavljenim milom in vodo. Pri prvi uporabi lahko skodelico za lažje vstavljanje navlažimo z vodo ali z lubrikantom na vodni osnovi.

Prepognemo

Prepognemo menstrualno skodelico LaliCup. Stisnemo skodelico skupaj in jo prepognemo na pol, tako da naredimo obliko C.

Držimo skodelico trdno v svojem zloženem položaju in jo z obročem spredaj vstavimo v nožnico.

Vstavimo

Skodelico lahko vstavimo sede, stoje ali čepe, z razširjenimi nogami. Pravilen položaj v nožnici bomo našle z nekaj vaje in spoznavanjem svoje anatomije. Za razliko od tampona je skodelica nameščena v spodnjem delu vagine, vendar ne tako nizko, da bi to ustvarjalo občutek nelagodja - pecelj bi moral ostati v nožnici. Po potrebi lahko pecelj tudi odrežemo ali prirežemo. Na koncu le še preverimo, ali se je skodelica pravilno odprla, tako da s prstom rahlo zaokrožimo okoli dna skodelice.

Odstranimo

Ko želimo odstraniti skodelico, si najprej umijemo roke in sprostimo mišice. S pincetnim prijemom (s kazalcem in palcem) čvrsto stisnemo dno skodelice, dokler ne začutimo ali zaslišimo, da vakuum popusti ter nežno vlečemo navzdol. Ustvarjeni vakuum torej izničimo s stiskom dna skodelice. Na enak način kot pri vstavljanju jo zložimo v najtanjšo obliko in odstranimo. Ob prekinitvi podtlaka lahko občasno zaslišite tudi značilen zvok.

Nikakor in nikoli ne vlečemo samo za pecelj! To bi povzročilo razlitje skodelice in lahko se celo poškodujemo. Vedno stisnemo dno skodelice, preden jo potegnemo ven. Vsebino skodelice LaliCup nato izlijemo v straniščno školjko, v katero lahko položimo košček toaletnega papirja, tako da se školjko lažje splakne.

 

Speremo in ponovno uporabimo

Po praznjenju skodelico sperete z vodo ali obrišete z LaliWipe robčkom. V ta namen si lahko pomagate tudi z majhno plastenko vode, s katero splaknete skodelico kar nad straniščno školjko. Za dnevno čiščenje uporabljajte nežno in neodišavljeno milo . Priporočljivo je, da skodelico najprej splaknete z mrzlo vodo. Tako boste preprečili, da se skodelica navzame vonja. Če nimate dostopa do vode, lahko menstrualno skodelico obrišete z intimnimi robčki Laliwipe, ki imajo najnežnejšo formulo, v skrajnem primeru pa tudi s toaletnim papirjem.

 

Primerna uporaba skodelice LaliCup:

 

Po zadnji uporabi med mesečnim ciklom menstrualno skodelico dobro operemo z nežnim in neodišavljenim milom. Steriliziramo jo tako, da jo za 5 minut postavimo v večjo količino vrele vode. Če nimamo dostopa do vrele vode, lahko uporabimo tudi Lali robčke.

Če želimo, jo lahko steriliziramo tudi med mesečnim ciklom. Povsem čisto in osušeno LaliCup spravimo v priloženo vrečko z zadrgo. Menstrualne skodelice ne shranjujemo v hermetično zaprti posodi ali plastični vrečki.

Če se pojavijo težave, se obrnimo na proizvajalca: Bujaka, d.o.o., Smrekarjeva 27, 1000 Ljubljana, e-naslov: info@bujaka.si

Preglejte tudi naša pogosta vprašanja.