Uporaba

Uporaba

Kako uporabljamo mehke tampone?

Pred vstavljanjem ali odstranjevanjem Soft tampona si vedno umijemo roke. Odstranimo poseben zavoj in vzamemo ven sterilni tampon.

 

Vstavljanje:

Da bi olajšali vnos priporočamo, da na tampon namažemo lubrikant, (npr originalni AQUAglide), ali jo navlažimo s čisto vodo - potem stisnemo, da pridobimo čimveč absorpcijske sposobnosti .

Najenostavnejši način je, da dvignemo eno nogo ( npr. z uporabo stola ) ali sedimo z nogami narazen.

S kazalcem primemo tampon na ravni strani, držimo ga s palcem in sredincem na straneh in ga stisnemo skupaj . Sredinec damo na sredino tampona.

Z drugo roko odpremo sramne ustnice in potisnemo tampon s sredincem tako globoko v nožnico , da se druga stran tampona dotakne materničnega vratu.

Tampon lahko odstranimo s kazalcem in sredincem

Po spolnem odnosu brez kondoma, moramo zamenjati Original Soft – tampon.

Odstranitev:
Original Soft- tampon nima vrvice, ker bi ta lahko motila med spolnim odnosom. Tampon se odstrani s pomočjo integrirane luknje, za katero zataknemo svoj sredinec in tampon izvlečemo ven. Če ga je težko potegniti ven, se priporoča, da počepnemo in in tako pri skrajšani nožnici tampon lažje izvlečemo.

Vsak tampon uporabimo samo enkrat!!!

 

Optimalno prenašanje tamponov
V Original Soft-tamponi so izdelani iz materialov, ki so popolnoma brez strupenih kemikalij, in prijazni do okolja. To pomeni, da ne morejo in ne bodo povzročili vnetja nožnice. Vsak tampon tehta le 2 grama. Njihova zmogljivost absorpcije je veliko višja od povprečnega tradicionalnega tampona.