Menstrualna higiena

Menstruacija nam velikokrat prekriža načrte  v savni, pri plavanju, rekreaciji in sploh kjerkoli. V tem času, se nekatere ženske vzdržijo spolnih odnosov iz higienskih razlogov. Ta problem je sedaj rešen!

KAKO OLAJŠATI MENSTRUALNE DNI?

Za brezkrbno preživljanje časa med menstruacijo obstaja več različnih možnosti.  Alternativa tradicionalnim vložkom in tamponom je prav gotovo menstrualna skodelica.

Menstrualna skodelica

Na plaži smo lahko brez skrbi, saj nam ni treba takoj po plavanju na toaleto.

Menstrualna skodelicaje iz silikona, ki ne draži in ne suši sluznice, ne vpija  tekočine, temveč jo zbira.  Vakuumsko se u

mesti v spodnji del nožnice, po potrebi jo praznimo 2 do 3-krat na dan. Jeizredno ekološka , saj ne potrebujemo več vložkov in tamponov, ter posledično  tudi ni odpadkov. Investicija v skodelico se povrne že v treh mesecih, ker jo uporabljamo več let. Uporablja jo čedalje več osveščenih žensk tudi pri nas.

- nosimo jo tudi med aktivnostmi ( plavanje, spanje , šport . . .)

- ponoči mirno spimo

- ne tvori neprijetnega  vonja

- ne suši/draži vaginalne sluznice in ne moti naravnega gibanja telesa

- uporabljamo jo  lahko  že med prvim  menstrualnim  ciklusom,

  kot tudi pred prvim  spolnim  odnosom, ker se jo umesti  v spodnji del nožnice

- privarčuje denar in varuje okolje 

Kako deluje?  Skodelico prepognemo na polovico in jo vstavimo v spodnji del nožnice, za razliko od  tampona, ki ga  potisnemo globoko v nožnico.

Po praznjenju jo izperemo z vodo ali obrišemo z dezinfekcijskim robčkom. Lahko si pomagamo tudi s plastenko vode, s katero splaknemo skodelico kar nad straniščno školjko tudi v javnih toaletah.

 

 

Mehki tamponi - Soft Tamponi

Druga možnost za brezskrbnost so Soft tamponi, ki so bili razviti na podlagi najnovejših ginekoloških raziskav za higienski spolni odnos med menstruacijo.

To so Soft Tamponi - za higienski spolni odnos majhni roza tampon iz posebne pene, ki so brez vrvice in so odlična rešitev za vodne športe, savno in vroče ljubezenske dni.

Nepremočljive spodnje hlačke 

PONOČI BOLJE SPITE! 

tekočin in so  kot dodatna zaščita za močnejše menstruacije v izogib neprijetnim situacijam.Pri nas imamo tudi nepremočljive spodnje hlačke, s katerimi lahko sproščeno 

Higienske hlačke so iz obogatenega bombaža, zato dihajo in so pralne ter nam zagotavljajo popolno  končno  zaščito.spimo, ker ne prepuščajo  

Ni skrbi, da bi med spanjem popackali rjuhe in posteljo.

Ni skrbi, da bi nas opazili z madežem na hlačah.

Ni bojazni, da nas menstrualni madeži presenetijo.

Higijenski pralni vložek

Okolju in zdravju  prijazen, narejen iz  blaga in se lahko uporablja kot mehka in nevidna menstrualna zaščita.

Peremo ga na 60-90°C v pralnem stroju.

Z vsemi novimi alternativami ni več skrbi, da bi med spanjem popackali rjuhe in posteljo, ni skrbi pred madeži na hlačah ter ni več bojazni, da bi vas ob tolikšni  ponudbi menstrualni madeži presenetili.

 

Naravni čistilni gel LaliWash 

Naravni čistilni gel LaliWash uporabljamo za intimne predele in za čiščenje menstrualne skodelice. LaliWash zagotavlja popolno svežino ves dan. Zaradi skrbno izbrane blage formule je primerno tudi za zelo občutljivo sluznico. Naravni izvlečki delujejo protivnetno, antibakterijsko in pomirjujoče. Ima značilen naravni pH in ne vsebuje parfumov in parabenov.

 

Sestavine/ingredients: Aqua, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glyceryl Oleate, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita Extract, Citrus Grandis Peel Oil, Hamamelis Virginia Water, Limonene**, Malva Sylvestris Extract, Lavandula Angustifolia Oil, Linalool**, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Alcohol, Propolis Extract

*sestavine eteričnih olj

 

Ni testirano na živalih.

Prvi 100% organski lubricant na svetu! - BIOglide

Lubrikant BIOglide plus, se lahko uporablja za lažje vstavljanje mehkih tamponov in  menstrualne skodelice. 

Je prvi 100 % organski lubrikant na svetu! Bioglide lubrikant izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in je lubrikantno sredstvo, ki je koži prijazno!

Ima številne prednosti:

    *  - pod stalnim nadzorom kakovosti
    *  - dermatološko in klinično preizkušen
    *  - koži in sluznici prijazen
    *  - zdrži dolgotrajno mazanje
    *  - kakovostno in gospodarno
    *  - združljiv z kondomi
    *  - odobren kot medicinski izdelek
    *  - pH-nevtralen