Menstrualna skodelica

Menstrualna skodelica

 

LaliCup menstrualna skodelica je narejena iz medicinskega - platinum silikona, ki ne draži in ne suši sluznice ter je primeren za občutljivo kožo, nagnjeno h gljivičnim obolenjem ali alergijam.  V primerjavi s tamponi in vložki, ki se po uporabi odvržejo, skodelico le speremo z navadno vodo ali pa obrišemo z dezinfekcijskim robčkom, tako, da jo lahko uporabljamo več let.

Skodelico lahko nosimo med plavanjem v bazenu ali morju, med spanjem ali športom, ker je s pomočjo vakuuma umeščena v spodnji del nožnice in ne moti naravnega gibanja telesa. Primerna je za nošenje med rekreacijo, na primer jogo, odbojko, gimnastiko, tekom, savnanjem, kopanjem...

Skodelice laliCup so na voljo v dveh različnih velikostih (S , M tudi L). Želite prihraniti za naslednjih 10 let? Naložba v skodelico LaliCup se povrne že v treh mesecih.

Zakaj naj uporabljam menstrualno skodelico?

Zagotavlja osvobajujočo alternativo vložkom in tamponom za enkratno uporabo!

Z menstrualno skodelico nikdar več ne boste ostali brez menstrualne zaščite. Poslovili se boste lahko od neudobnih, žgočih vložkov in nikdar več vam ne bo treba kupovati tamponov različnih velikosti, da boste prestale menstruacijo.

Zdravju prijazna

Menstrualna skodelica Lalicup je izdelana iz 100% medicinskega silikona in ne vsebuje lateksa ali škodljivega BPA. Za razliko od tamponov ne draži ali suši sluznice in je dobrodošla rešitev tudi za ženske, ki imajo pogosto težave z vnetji, alergijami ali glivičnimi obolenji.

Udobna

Menstrualno skodelico lahko brezskrbno uporabljate med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo plavanjem, saj je skrbno zasnovana in izdelana iz mehkega medicinskega silikona tako, da ne povzroča neprijetnega občutka med aktivnim preživljanjem časa. Tudi vstavljanje je povsem preprosto in ne povzroča neprijetnega občutka – zložimo jo v manjšo obliko in v nožnico vstavimo manj globoko kot običajno vstavimo tampon.

Zanesljiva

Z inovativno zasnovano menstrualno skodelico Lalicup ste lahko povsem brezskrbni, saj jo varno in udobno na pravem mestu drži rahel podtlak, ki se sprosti šele ob stisku za dno skodelice, ko jo želite odstraniti.  Oblika in prostornina menstrualne skodelice Lalicup zagotavljata maksimalno učinkovitost tudi pri močnejših menstruacijah, na skodelico pa se lahko zanesete tudi med kopanjem in plavanjem, saj bo kot vodni tampon zanesljivo preprečila vdor vode v nožnico.

Ekološka

Stara navada je železna srajca – to še posebej velja pri higienskih pripomočkih, ki jih ženske med menstruacijo uporabljamo že stoletja. Vendarle pa je res, da so tamponi in vložki namenjeni enkratni uporabi, zato jih vsaka ženska v svojem življenju uporabi in odvrže na tisoče. Menstrualna skodelica Lalicup je precej bolj ekološka, saj potrebujete le eno, ki jo lahko brezskrbno uporabljate več let in po uporabi na preprost in hiter način očistite (tudi na javnih straniščih) s pomočjo čistilnega robčka ali s plastenko vode kar nad straniščno školjko.

Cenejša 

Povprečna ženska za klasične higienske pripomočke, kot so tamponi in vložki, letno porabi od 50 do 120 €, kar pomeni, da se investicija v menstrualno skodelico Lalicup, ki jo lahko brezskrbno uporabljate več let, povrne v zgolj 3 mesecih. 

Brezskrben načina življenja

Skodelico lahko nosimo pri vseh športnih (plavanje, joga, gimnastika, ples), vendar ima še več ugodnosti. Pri kopanju ni potrebno iskati toalete, da bi zamenjali skodelico, na plaži ni bojazni, da bi vrvica pokukala ven, ker je skodelica diskretna, tudi vašega partnerja ne bo motila med oralnim odnosom. Nikoli več vam ne bo potrebno tihotapiti tamponov v rokavu, ko boste odhajali v toaleto.

 

Primerjava LaliCup z vložki:

  • Okoli nožnice ne povzroča toplih in vlažnih pogojev, ugodnih za razvoj bakterij.
  • Skodelico lahko nosimo tudi med rekreacijo, na primer med plavanjem, kolesarjenjem ali jahanjem.
  • Ne povzroča cistitisa s prenašanjem bakterije Esherichia coli. Pri uporabi navadnih vložkov se to večkrat zgodi, zato je dr. Dickinson  leta 1945 v svojem poročilu že predlagal, da se v ta namen menstrualno skodelico pomoči v blago kloridno raztopino kot zdravilo proti bakterijam.

 

Primerjava LaliCup s tamponi:

  • Ne izsuši oziroma ne ovira naravne nožnične sposobnosti vlaženja, ker ne posega v naravni proces čiščenja odmrlih celic in bakterij nožnice z menstrualno krvjo.
  • Ne posega v naravno kislost nožnice, kot tamponi, ki so ponavadi beljeni.
  • Je hipoalergična in ne vsebuje lateksa.
  • Lahko jo vstavimo kadarkoli v mesecu, tako se lahko lažje prakticira uporaba in vstavljanje skodelice.
  • Tampon lahko povzročijo toksični šok, medtem ko pri skodelicah še niso odkrili takega primera.

 

Veliko lahko pripomoremo k boljšemu zdravju in k ekološki ozaveščenosti tudi z negovanjem intimnih predelov ob občutljivih dnevih. Naj nam stare navade ne preprečijo nove ozaveščenosti in spoznavanju potreb lastnega telesa.

 

Ali ste vedeli?

• Povprečna ženska v svojem življenju porabi približno 17.000 higienskih vložkov, kar pomeni veliko količino odpadkov, torej minimalno 4000 evrov stroškov.

• 75 % zamašenih odtokov je povzročenih zaradi odplakovanja sredstev za intimno nego.

• Prek straniščnih školjk se samo v Angliji vsak dan odplakne 2,5 milijona tamponov, 1,4 milijona debelejših in 700.000 tanjših higienskih vložkov.

• Zato dandanes vedno več zdravnikov in drugih strokovnjakov priporoča uporabo menstrualnih skodelic.

LaliCup je alternativni način, ki pripomore k zmanjšanju onesnaževanja okolja – vsak mesec.