Različne metode prepogibanja

Metode za prepogibanje

Prepognjeno skodelico se vstavi v spodnji predel nožnice. Ko se skodelica odpre in sprosti, je z podtlakom pozicionirana med stene vaginalnih mišic. Obstajajo različne metode prepogibanja skodelic, med katerimi poiščite najboljšo zase. 

 

Vstavljanje tamponov je ena izmed stvari, ki se jih mlada dekleta in tudi nekatere izkušenejše ženske najbolj bojijo – nič drugače ni pri vstavljanju menstrualnih skodelic, ko se prvič srečamo z njimi.

Morebitni zadržki ali celo strahovi glede vstavljanja menstrualne skodelice Lalicup pa so povsem odveč. Čeprav je skodelica malce večja od običajnega tampona, je izdelana iz mehkega medicinskega silikona, ki ga zlahka zložimo v manjšo obliko in tako zagotovimo varno, udobno in neboleče vstavljanje v nožnico.

Vas zanima, v kakšne oblike lahko zložite svojo menstrualno skodelico Lalicup in katera oblika je najprimernejša za vas?

 

 
 

C-pregib oz. pregib v obliki srca

Menstrualno skodelico primemo z obema rokama, s palci pritisnemo na sprednjo ploskev skodelice in jo tako sploščimo, nato pa oba konca prepognemo skupaj, da se srečata v sredini. Tako dobimo obliko črke C oziroma obliko srca.

C-pregib dekleta in ženske uporabljajo najpogosteje in je tudi najenostavnejši. Za nekatere uporabnice, predvsem mlajša dekleta, je skodelica v tej obliki še vedno preširoka, zato vstavljanje zahteva malce več napora.

c-prepogib-web

 

Pregib s stiskom navzdol oz. »školjka«

Menstrualno skodelico držimo v eni roki, s kazalcem druge roke pa vrh skodelice na sprednji strani potisnemo navzdol, nato pa skodelico z roko, v kateri jo držimo, stisnemo skupaj, tako da se prepogne na sredini.

Oblika školjke je priljubljena predvsem pri mlajših dekletih, saj je skodelica ob vstavljanju tako najmanjša, vendar se v nekaterih primerih (odvisno od anatomije nožnice) težje odpre, zato morajo nekatere uporabnice ponoviti postopek.

prepogibanje-skoljka-web
 

Pregib v obliko sedmice oz. trikotnika

Menstrualno skodelico primemo z obema rokama, s palci pritisnemo na sprednjo ploskev skodelice in jo tako sploščimo, nato pa zgornjo desno stran skodelice diagonalno prepognemo proti spodnji levi strani skodelice.

Oblika trikotnika je priljubljena izbira deklet in žensk, ki imajo težave pri vstavljanju v drugih oblikah, se pa v nekaterih primerih skodelica v nožnici ne odpre povsem pravilno, zato je treba postopek ponoviti.

7-ali-trikotnik-web